Vadinin girişinde, merdivenlerden aşağı inince sağ tarafınızda Ağaçaltı Kilisesi” Bulunmaktadır. Vadinin hemen başında olması burayı en çok ziyaret edilen kilise yapıyor. Erezyon sebebiyle, kilisenin girişi apsis kısmının olduğu 2. katta kalıyor. asıl giriş ise toprağın altında. Bir rivayete göre eski zamanlarda da kilisenin yeri belli olmasın diye ağaç dallarının girişi kapattığı anlatılır. Adı bu yüzden “Ağaçaltı Kilisesi” olarak anılırmış.

İçerisindeki fresklerde bulunan aslan tasvirlerinin hristiyan adetlerine özgü değilde Pers tarihine özgü olması oldukça dikkat çekiyor.
Danyal Peygamber’in aslanlar arasında gösterildiği frekse istinaden adı Aziz Danyal olarak da anılıyor. Bazı kaynaklarda ise Pantanassa Kilisesi olarak geçiyor.

Freskler ikonoklasmus olarak adlandırılan karanlık döneme ve 9-11. yüzyıllar arasına tarihleniyor. üç apsisli, serbest haç planlı oyulmuş yapının haç kolları beşik tonozlarla, ana mekan ise bir kubbeyle kaplanmış.
Freskler beyaz zemin üzerine sarı, kırmızı ve gri renkler ile boyanmış. Kuzey köşesindeki haç kolu kalabalık, geometrik ve bitkisil ağırlıkta motiflerle süslenmiş. Kilise içerisindeki bir yazıda Hz.Meryem için “göklerin kraliçesi” tabiri kullanılmış ve Hz.Meryem’e ait sahneler ölümü ve cennete gidişi olarak betimlenmiştir. Giriş kapısının hemen sağ tarafındaki haç kolu ise Mısır’a göç, Lazarus Mucizesini betimliyor. Diğre fresklerde, İsa’nın göğe yükselmesi, vaftiz, vahiy, doğum ve müjde konuları betimlenmiştir.