“Kapadokya’ya ilk defa geliyorum. Peki ama Nereden başlasam?” diye düşünmeyin, Sizden Önce gezenlerin fikirleri burada.

Kahvaltı Her Zaman Güne Başlamanın En İyi Yolu!
İlk durak butik otel 4 Oda Cave Hotel. İşletmecisi Elvan Özbay, uzun yıllar rehberlik yaptıktan sonra Ürgüp’te açtığı bu sevimli otele gözü gibi bakıyor. Mutfakta yöre kadınları el emeği lezzetleriyle baş döndürüyor: Gözlemeler, yumurta çeşitleri, hatta glütensiz ekmek bile var. Acılı sosla mutlaka tanışın. Yöreye özgü kıraç domatesler taze dalından koparıldıktan sonra tuzda bekletiliyor. Kevgirde süzülüp yeşil biberle kaynatılarak kavanozlarda kış boyu saklanıyor. Kapadokyalılar acılı dedikleri bu sosu her öğünde kullanıyor, ama en çok da kahvaltıya yakışıyor. Kıraç domates kıraç patatesle birlikte yörenin en özel iki sebzesinden biri. Bölgenin volkanik püskürmeler sonucu oluşan ve mineral bakımından zengin tüflü toprağı, mucizevi bir şekilde sebzeleri sulamaya gerek olmadan büyütebiliyor.
Rezervasyon için: 03842713074

Uçhisar’a gitmeden olmaz
Son dönemde müzik, çağdaş sanat ve gastronomi etkinliklerini kapsayan Cappadox’la da hareketlenen bölgede en popüler yerleşim alanlarından biri kuşkusuz Uçhisar. Uzun yıllardır yüksek bir başarı çıtasını koruyan Argos in Cappadocia Hotel de burada bulunuyor. Köyün büyük bir bölümünü kaplayan dev yaşam alanı, gerçekten sıra dışı bir proje. Ayrıca dünyada hızla yükselen ‘rough luxury’ kategorisinin yıldızlarından. Otelin restoranı Seki, bölgede yöresel lezzetlerin üst segmentte nasıl sunulabildiğini görebileceğiniz en iyi örneklerden. Kendi kurdukları bahçelerinden topladıkları organik malzemeleri kullanıyorlar. Bölgeye özgü pek çok özel malzeme ve yemek restoran menüsünde yer alıyor.
Rezervasyon için; 03842193130

Museum Hotel’i Mutlaka Görmelisiniz
Museum Hotel, Uçhisar’ın en tecrübeli kaya otellerinden. Otelin restoranı Lil’a, uzun ve titiz çalışmalarla şekillendirilen yöre yemeklerini sunuyor, dilerseniz konuklara verilen yöre mutfağı derslerine de katılabiliyorsunuz. Uçhisar’ın teras manzarasıyla meşhur bir başka lüks restoranı Elai. Aynı zamanda konaklama hizmeti de alabileceğiniz restoran hem Türk hem de dünya mutfağından lezzetlere sahip geniş bir menü sunuyor. Portakallı ördek, vejetaryen samosa börek tadabileceğiniz gibi patlıcan beğendili şaşlık, iç pilavlı kuzu tandır da bulabilirsiniz. Hem turistlere hem de sık sık burada yemek yiyen lokallere hitap ediyorlar.
(Rezervasyon için; 03842192220)

Kabak Çekirdekli Erişte Yemeği Denediniz mi?
Belki de Japon ve Koreli turistlerin en şanslı olduğu yemek, Erişte. Nevşehir’de erişte pilav gibi yemeklerin yanında yancı olarak yenen lezzetlerden. Yörede özellikle kış mevsiminin vazgeçilmezi. Kabak çekirdekli dilik “kız mantısı” da denilen bu versiyon ise ayrıca denenebilir.

Balon Turu Olmadan Olmaz!
Kapadokya’ya kadar gidip Balon Turuna katılmamak olmaz. Bu olağanüstü güzellikleri gökyüzünden görmenin sıradışı heyecanını mutlaka yaşayın. Balon turu hakkında ayrıntılı bilgiyi turlar sayfamızda bulabilirsiniz.
Bi Bakalım, Balon Turu İçin Neler demişler?
- “göreme’den sabahın 5’inde havalanan bir sıcak hava balonu ile peri bacaları ve kayaçlar üzerinde attığınız tur. yamaç paraşütü kadar heyecan verici bir deneyim. havadayken hissettiklerinizi sözcüklere sığdırabilmeniz pek zor. “nasıl oluyor da oluyor?”, diyor ve tur hakkında azıcık bilgi edinmek istiyorsanız www.kapadokyaballoons.com adresinde bazı cevaplar bulabilisiniz.”
- “eğer kapadokya’da bir kaç gün kalacaksanız ve balon turuna çıkma niyetiniz var ise geldiğiniz gün bu turu yaptıran şirketlerin hepsini dolaşıp fiyat/bilgi alın. zaten hepsi göreme’de yan yana bir kaç ofis. sonra telefonunuzu bırakıp çıkın. eğer düzenleyecekleri balon turunda boş yer var kalırsa ise sizi arayıp çok daha uygun bir fiyat ile tura dahil edebilirler.”
- “sabahın köründe uyanıp genelde soğuk olan havadan dolayı kalınca giyindikten sonra balonların olduğu yere gelirsiniz. sepetiniz yerde düşmüş gibi durur, balon ise etrafa yayılmıştır. ısınmanız ve karnınızı doyurmanız için bir şeyler verirler. o sırada balon alevli bir şekilde doldurulmaya başlanır ve bir müddet sonra da sepete binersiniz. zaten hava da aydınlanmıştır artık. belli bir mesafeye çıktığınızda etrafınızda onlarca balon olduğunu görürsünüz. fotoğraf çekmek için idealdir. çok güzel kareler yakalayabilirsiniz. arada sırada, bir yerlere çarpma tehlikesi atlatabilirsiniz ama korkmayın çarpmıyorlar, genellikle teğet geçiliyor. neyse. kaptan mı derler ne derler bilemiyorum ama işte balonu yönlendiren kişi sizi rüzgarın yönüne göre, balona verdiği gazın oranını ayarlayarak falan gezdirir uzun bir süre. sonra aşağıda bulunan ekiple irtibata geçer. nasıl becerdiklerini hala anlamış değilim ama bir şekilde aşağıdaki ekibe nereye ineleceğine dair koordinat verilir. onlar da arkalarında balonu yerleştirebilecekleri bir bölüm bulunan arabalarıyla gelirler. kaptan da sepeti tam üzerine konduruverir. sepetten inilip karaya ayak basılınca sıra şampanya patlatıp katılım belgelerinizi almaya gelir. pahalı bir yolculuk olsa da pek keyifli ve ilginç bir deneyimdir.”